Selamat Datang Ke Forum KELAB KERETA LAMA.. Ianya bukan sekadar kelab kereta tp ini satu komuniti..kearah membangkitkan nolstalgia kereta lama..
It is currently Thu Aug 28, 2014 9:16 am

Contact Us | All times are UTC + 8 hours



Welcome
Selamat Datang Ke Forum KELAB KERETA LAMA

Anda belom mendaftar sebagai pengguna sah forum ini..
Apa yang anda perlu buat sekarang hanyalah RegisteR.
Cepat dan mudah..

IKUT LANGKAH BERKENAAN BG YG BARU NK REGISTER
1. Anda hanya perlu click Register dan mengisi detail information yg diperlukan dan Submit.
2. Confirmation Email akan dihantar ke email anda.
3. Buka email anda dan click confirm.
4. Kemudian Masuk Salam Perkenalan dan Buat Introduction Diri anda.


PERINGATAN: SELEPAS SHJ ANDA REGISTER..DIHARAP ANDA TERUS KE RUANGAN SALAM PERKENALAN UTK INTRO DIRI ANDA..GAGAL BERBUAT DEMIKIAN ACCOUNT ANDA AKAN DI SCRAP TANPA NOTIS!
Terima Kasih


Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Basikal Tua Haji Bakhil untuk dijual!!
PostPosted: Fri May 21, 2010 6:45 pm 
Offline
Kauntim harga keta

Joined: Thu Mar 04, 2010 12:59 am
Posts: 136
Location: Teluk Intan
Al kisah..
Maka tersebutlah kisah di waktu haji Bakhil sedang kemaruk nak kawin selepas kematian isterinya.....
Labu dan labi bertungkus lumus membantu si Haji Bakhil untuk membantu beliau kawin lagi...
lalu berkata si haji Bakhi kepada orang gajiannya
"Labu!!...."
"aku ini kekurangan sedikit lagi uwang nak kawin...aku nak kawin secara besar-besaran!Mungkin aku nak jemput penyanyi Inul dan Mas Idayu bergelek pada hari perkahwinan aku"
Dimana lagi aku nak cari uwang lebih lagi,labu!!!.."

Labu yang bijak lagi hensem,sepantas kilat menyuarakan pendapat nya kepada majikannya..

"Tuan haji,pada hemat saya,lebih baik pak haji menjual basikal2 di dalam stor pak haji tu...ada juga manfaat nya,pak haji!!"..ujar Labu
"Ya tak ya juga..bijak betul kepala hotak kau ni labu!!!..ujar haji Bakhil bin haji Kedekut...

di bawah ini,dilampirkan gambar basikal pak haji bakhil tersebut:


Image
Bukan yang ini..ini gambar kereta Haji bakhil tersebut....cantik tak?
yang kat bawah ni gambar basikal haji Bakhil bin haji Kedekut tersebut...




Basikal no 1:


Image
Basikal Robin Hood Sport Made In England
Saiz 26..



Image
Seat asal..ada cop Made In England...




Image
Rim depan belakang,ada cop made in England....

Basikal ini masih running condition..
masih mengekalkan keaslian wajah...
Amat sesuai buat para pengumpul basikal dan yang berminat pada barang2 lama...
Usia basikal ini sudah melebihi 40 tahun..
harga:Rm600 sahaja....



Basikal no 2:



Image
Basikal Tua Raleigh..
saiz 28...
orang kampung panggil,BASIKAL LORI..
Buatan England.....
Keadaan:sederhana..no running condition
amat sesuai dijadikan hiasan di kedai atau di rumah buat para penggemar barang2 lama...

Harga:Rm320 sahaja



Basikal no 3:


Image
Basikal Tua Buatan England...
jenama tak dapat dipastikan...
Umor basikal ni udah melebihi 50 tahun...
Basikal ini biasa nya dahulu mengankut getah sekerap,barang2 dagangan atau pun mengankut anak dara zaman dulu-dulu.....(buat pegi melaram kat taman tasik Taiping atau pun pekan Teluk Anson@Intan era 50an)

Harga:Rm278.40 aje...4 kupang tu,pengerasnya aje!!

Lokasi basikal2 ni:Kampung bahagia,Teluk intan......
No tel:019-541 7575

jika berminat,sila telefon!kalau telefon tak dapat2,sila hempaskan telefon bimbit anda ke lantai sebanyak 3 kali dan selepas itu,sila ke public phone yang berhampiran untuk membuat panggilan.....terima kasih

_________________
"Yenggei Solenggey?..poi Thu Wanggei..."
Fahme Burger Teluk Intan..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Basikal Tua Haji Bakhil untuk dijual!!
PostPosted: Fri May 21, 2010 6:59 pm 
Offline
King of Wangan
User avatar

Joined: Wed Nov 11, 2009 10:00 am
Posts: 5589
Location: GERIQ PERAQ N QULIM QEDAH MELIZIA
huhuh mmng rare lah ini barang... :lol: :lol:
BUMP basikal tua...buh la lagu sekali..

_________________
my la ushar2私の甘いハードスピ
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Basikal Tua Haji Bakhil untuk dijual!!
PostPosted: Fri May 21, 2010 7:17 pm 
Offline
Tripple Weber

Joined: Thu Nov 27, 2008 11:12 pm
Posts: 1464
Hercules galang bawah ada tak?

_________________
ダットサン カナ je kekek


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Basikal Tua Haji Bakhil untuk dijual!!
PostPosted: Fri May 21, 2010 8:24 pm 
Offline
Kauntim harga keta

Joined: Thu Mar 04, 2010 12:59 am
Posts: 136
Location: Teluk Intan
basikal galang bawah telah dijual.....jenama Raleigh!!
harap maklum.......
"buh lagu sekali,hehehe.." :lol:

_________________
"Yenggei Solenggey?..poi Thu Wanggei..."
Fahme Burger Teluk Intan..


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

Contact Us | All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
 cron
Donate Now
Donate Now



Hosted by © 2014 FreeForums.org | Create a free forum | Powered by phpBB
About FreeForums | Legal | Advertise Here | Investors | Contact FreeForums.org
Report Violation

subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye
suspicion-preferred