Selamat Datang Ke Forum KELAB KERETA LAMA.. Ianya bukan sekadar kelab kereta tp ini satu komuniti..kearah membangkitkan nolstalgia kereta lama..
It is currently Mon Sep 22, 2014 2:09 pm

Contact Us | All times are UTC + 8 hours



Welcome
Selamat Datang Ke Forum KELAB KERETA LAMA

Anda belom mendaftar sebagai pengguna sah forum ini..
Apa yang anda perlu buat sekarang hanyalah RegisteR.
Cepat dan mudah..

IKUT LANGKAH BERKENAAN BG YG BARU NK REGISTER
1. Anda hanya perlu click Register dan mengisi detail information yg diperlukan dan Submit.
2. Confirmation Email akan dihantar ke email anda.
3. Buka email anda dan click confirm.
4. Kemudian Masuk Salam Perkenalan dan Buat Introduction Diri anda.


PERINGATAN: SELEPAS SHJ ANDA REGISTER..DIHARAP ANDA TERUS KE RUANGAN SALAM PERKENALAN UTK INTRO DIRI ANDA..GAGAL BERBUAT DEMIKIAN ACCOUNT ANDA AKAN DI SCRAP TANPA NOTIS!
Terima Kasih


Post new topic Reply to topic  [ 32 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Insuran Kereta Lama
PostPosted: Tue Sep 29, 2009 1:38 pm 
Offline
King of Wangan
User avatar

Joined: Thu May 29, 2008 4:36 pm
Posts: 5634
Aku nk tanye sape2 yg baru renew insuran n roadtax..
brapa harga skarang..3rd party ade lg ke company insuran nk amik?
aku tanya runner dekat 4-5 ratus 1st party (insuran saja)..
sapa pernah renew kat pej pos?

_________________
Ijad- 0124641821
Image
Muka hensem pn xguna klu keta tak laju..

GO TO MY BLOG


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Insuran Kereta Lama
PostPosted: Tue Sep 29, 2009 2:05 pm 
Offline
Tripple Weber
User avatar

Joined: Sat Dec 06, 2008 11:29 am
Posts: 1462
Location: paradise city
Salam. Last week aku ada beli insurance...
MAA ASSURANCE...
3RD PARTY RM417...X silap aku 1st party tambah lagi 50-60
puas aku tya dan survey cuma MAA je yg masih buat. P&O, Kurnia, pun dah x ambik lagi keta lebih 20 thn.
so kalau ada sesiapa yg dapat lagi murah tlg update (untuk bln september ke atas sahaja)
setahu aku sebelum puasa blh dapat dlm 270-3++ lagi, lps raya rega dah up.

Aku buat kat padang jawa..nie no dia 03 55123308 utk pertanyaan.
aku pya roadtax setahun rm55. kalau nak buat test puspakom tbh lagi rm50 + rm 100 tkr nama***
kalau bagi runner buat tbh rm 100-150
Kesimpulan dia 'PERGHHHHHH'!!!

_________________
it's all about the passion
..save the drama for your mama..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Insuran Kereta Lama
PostPosted: Tue Sep 29, 2009 5:46 pm 
Offline
Masuk Track Race wakil KKL
User avatar

Joined: Fri May 30, 2008 9:04 am
Posts: 10222
Location: Planet Of The Damned
fuhh...ranap camni....bangsat betul derang nih...

_________________
TUNED BY
BOB DEMON
RAMLY MOTOR WORKS
DATSUN RACING A's GARAGE
JAGUH AUTOWORKS
NO SPEED LIMIT GARAGE
BENGKEL BAWAH POKOK JAMBU
PARKING LOT GARAGE
PUSAT SERVIS BENGKEL YUSOF


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Insuran Kereta Lama
PostPosted: Tue Sep 29, 2009 5:46 pm 
Offline
Baru Settle Saman
User avatar

Joined: Wed Aug 20, 2008 7:37 pm
Posts: 3908
klu 3rd party dah RM 417, baik kau buat terus 1st party....lagi puas hati topup lagi RM 60 jerr..
MAA - kira mahal la jugak... aku ingat dlm RM 200 ++ ker...adehhh...

klu skim kelompok, kena gi puspakom dulu... dah dpt pengesahan baru leh gi kat pejabat pos..

tapi dengar2, murah.... tak sampai RM 200...itu pun bini aku tanya Pos Malaysia ari tu..
tak tau plak 1st party atau 3rd party...(Ijat, cuba hang tanya ja pejabat pos.Dptkan lebih info)

EMMMM..... nak layan lagu patri laaaa....(jinbara)...huhuhuhu...

_________________
Datsun Skyline 1979
Subaru Hardtop 1980
Ford Laser Sedan 1981


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Insuran Kereta Lama
PostPosted: Tue Sep 29, 2009 5:56 pm 
Offline
Pasang Roll Cage
User avatar

Joined: Sun Jun 01, 2008 10:34 pm
Posts: 2816
last info yg aku terima dr megat seperti yg diceritakan oleh detail chef..sama..

3rd party dan 1st party xjauh beza harga..nak dapat harga 3rd party kene gi puspakom dulu..

tp sum insured bape eh? rm8k atau rm10k?ade bagus jugak klo sum insured tinggi camtu..pastu repot kete kene curi..yeahaaaa..hehehe :twisted:

_________________
Moga bertemu lg dgn hobi yg sama di lain waktu..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Insuran Kereta Lama
PostPosted: Tue Sep 29, 2009 6:09 pm 
Offline
Baru Settle Saman
User avatar

Joined: Wed Aug 20, 2008 7:37 pm
Posts: 3908
Insured RM10k....(1st party)..

emmm..good idea tuu...pastu menangis....huhuhuhuhu...

_________________
Datsun Skyline 1979
Subaru Hardtop 1980
Ford Laser Sedan 1981


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Insuran Kereta Lama
PostPosted: Tue Sep 29, 2009 6:10 pm 
Offline
Pasang Roll Cage
User avatar

Joined: Sun Jun 01, 2008 10:34 pm
Posts: 2816
ala repot je kete hilang..jgn la hilang kan terus..hehehe

_________________
Moga bertemu lg dgn hobi yg sama di lain waktu..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Insuran Kereta Lama
PostPosted: Tue Sep 29, 2009 6:26 pm 
Offline
Baru Settle Saman
User avatar

Joined: Wed Aug 20, 2008 7:37 pm
Posts: 3908
betul2 ilang, baru la jadi Jejaka Ayaq Mata....ekekekeke...

_________________
Datsun Skyline 1979
Subaru Hardtop 1980
Ford Laser Sedan 1981


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Insuran Kereta Lama
PostPosted: Tue Sep 29, 2009 8:17 pm 
Offline
Tripple Weber
User avatar

Joined: Sat Dec 06, 2008 11:29 am
Posts: 1462
Location: paradise city
bituten wrote:
last info yg aku terima dr megat seperti yg diceritakan oleh detail chef..sama..

3rd party dan 1st party xjauh beza harga..nak dapat harga 3rd party kene gi puspakom dulu..

tp sum insured bape eh? rm8k atau rm10k?ade bagus jugak klo sum insured tinggi camtu..pastu repot kete kene curi..yeahaaaa..hehehe :twisted:



insured 10k bai...jgn x caya.
aku pi puspakom bkn sbb nak wat 3rd party tapi pi tkr hak milik/nama.
whatever it is kenalah prepare in advance utk insurance...zaman Honeymoon dah tamat tempoh?!!!

_________________
it's all about the passion
..save the drama for your mama..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Insuran Kereta Lama
PostPosted: Tue Sep 29, 2009 8:32 pm 
Offline
King of Wangan
User avatar

Joined: Thu May 29, 2008 4:36 pm
Posts: 5634
td aku cube summit form kat MYEG.. kena reject..
korang cube la tgk..

https://rdtax.myeg.com.my/

_________________
Ijad- 0124641821
Image
Muka hensem pn xguna klu keta tak laju..

GO TO MY BLOG


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Insuran Kereta Lama
PostPosted: Wed Sep 30, 2009 10:45 am 
Offline
Baru Settle Saman
User avatar

Joined: Wed Aug 20, 2008 7:37 pm
Posts: 3908
nampak gaya nyer, kena wat 1st party jugak laaaa...

emmmm... depa dapat kemenangan yg pertama....tahniah Kerajaan Malaysia...

Rakyat di dahulu kan.....emmmmm...

_________________
Datsun Skyline 1979
Subaru Hardtop 1980
Ford Laser Sedan 1981


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Insuran Kereta Lama
PostPosted: Wed Sep 30, 2009 5:39 pm 
Offline
Twin Weber
User avatar

Joined: Sun Jun 08, 2008 10:51 pm
Posts: 917
insuran mmg mahal lg2 2000cc, alahai....

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Insuran Kereta Lama
PostPosted: Fri Oct 02, 2009 10:39 pm 
Offline
Tripple Weber
User avatar

Joined: Tue Aug 04, 2009 2:01 pm
Posts: 1178
Location: magni nominis umbra
apa kata kita semua sama2 pakat sign/tandatangan memorendom la..kasik buat gempak sikit...

aku kena buat insurans next year...aku buat bulan 4 lepas memang murah lagi..masih 3rd party....rm100++ aje, buat di pejabat pos..tapi masa tu pejabat pos pun dah sound..depa ckp tak lama lagi insurans kereta hang ni jadi mahal...rupa2nya..memang betui la...cilakak betui...huhuhuhuhu..

tension..tenison...kena start siimpan duit sikit untuk next year ni....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Insuran Kereta Lama
PostPosted: Fri Oct 02, 2009 11:24 pm 
Offline
Pasang Single Weber
User avatar

Joined: Mon Aug 03, 2009 12:24 am
Posts: 759
Location: sp - kuala ketil - penang
aku dah wat roadtax & insurans 910 aku bulan 8 ari tu..
just MAA Insurans sja lg terima keta lebih 20 thn..
3rd party kalau nak wat kena test puspakom la apa bala lg..(susah keja)
buat 1st party termasuk roadtax aku kena seperti berikut:

Insurans 1st party (cover 10k) = RM 485
Roadtax 1 year = RM 268

Total (sayang keta punya pasal) = RM 953.. (macam pkai keta baru woo)

_________________
Image
017-6983979 / 019-4661771


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Insuran Kereta Lama
PostPosted: Sat Oct 03, 2009 3:26 am 
Offline
Nak pakai olskool

Joined: Tue Sep 08, 2009 5:46 pm
Posts: 46
aik bukan 753 ke pit? heheh


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 32 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

Contact Us | All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
 cron
Donate Now
Donate Now



Hosted by © 2014 FreeForums.org | Create a free forum | Powered by phpBB
About FreeForums | Legal | Advertise Here | Investors | Contact FreeForums.org
Report Violation

subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye
suspicion-preferred