Selamat Datang Ke Forum KELAB KERETA LAMA.. Ianya bukan sekadar kelab kereta tp ini satu komuniti..kearah membangkitkan nolstalgia kereta lama..
It is currently Wed Jun 28, 2017 11:48 am

Contact Us | All times are UTC + 8 hours



Welcome
Selamat Datang Ke Forum KELAB KERETA LAMA

Anda belom mendaftar sebagai pengguna sah forum ini..
Apa yang anda perlu buat sekarang hanyalah RegisteR.
Cepat dan mudah..

IKUT LANGKAH BERKENAAN BG YG BARU NK REGISTER
1. Anda hanya perlu click Register dan mengisi detail information yg diperlukan dan Submit.
2. Confirmation Email akan dihantar ke email anda.
3. Buka email anda dan click confirm.
4. Kemudian Masuk Salam Perkenalan dan Buat Introduction Diri anda.


PERINGATAN: SELEPAS SHJ ANDA REGISTER..DIHARAP ANDA TERUS KE RUANGAN SALAM PERKENALAN UTK INTRO DIRI ANDA..GAGAL BERBUAT DEMIKIAN ACCOUNT ANDA AKAN DI SCRAP TANPA NOTIS!
Terima Kasih


Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Program Jualan Amal KKL di OMG 4 2012
PostPosted: Mon Jul 30, 2012 1:04 am 
Offline
Tripple Weber
User avatar

Joined: Sat Dec 06, 2008 11:29 am
Posts: 1462
Location: paradise city
Program jualan amal car boot sale Omg 4 Tbs 2012
‘ Membeli sambil menderma ‘


Salam,

Buat semua rakan & sahabat yang dihormati,

Pihak penganjur Olskool.my (Omg 4 Tbs 2012) telah sudi menyediakan 1 tapak khas buat KKL utk Program jualan amal membeli sambil menderma di Omg 2012 kali ini. Dimana segala sumbangan dan hasil jualan 100% akan di salurkan kepada mereka yg kurang bernasib baik.

CARA- CARA:
Buat sahabat yg mempunyai barang-barang kereta yg ingin didermakan bolehlah berbuat demikian dengan menghantar gambar barangan yang ingin di sumbangkan dgn terang secara mms atau pm di facebook & forum berserta harga kepada wakil-wakil KKL* yg tertera dibawah.
Sila nyatakan sekali info yg ringkas atas barangan yg ingin disumbangkan utk memudahkan pihak kami utk mempromosikan barangan tersebut.

ATAU

Anda boleh terus memberi barang2 sumbangan anda terus kepada wakil2 yang tertera dibawah. Mereka akan mengumpul dan mengupload gambar dan info barang sebagai iklan dan seterusnya membawa pada hari event nanti.

Semua barangan yg ingin disumbangkan akan diuploadkan berserta gambar, harga dan basic info oleh pihak kami di Laman rasmi KKL bagi memudahkan potential buyer utk menilai barangan tersebut sebelum ianya dijual pada event kelak.

Bagi menjayakan program ini dan atas dasar jualan amal itu sendiri, maka semua barangan yang ingin di jual akan dipromosikan pada harga ‘below market price’

Peringatan:

1) Jualan hanya tertumpu pada barangan ‘Car Related’ sahaja.

2) Tiada booking atau deposit. Jualan akan dilakukan pada hari event sahaja. Dimana bakal pemberi sumbangan /wakil KKL akan membawa barangan sumbangan mereka dan pembeli akan membayar secara tunai kepada wakil KKL*

3) Tidak ada direct transaksi antara pemberi dan buyer. Penyumbang hanya perlu meletakkan barang yg disedekahkan di Boot Sale Amal. Pihak KKL akan meletakkan harga dan memastikan barangan itu terjual.

4) Sekiranya barangan sumbangan itu tidak terjual, pemberi atau wakil akan mengambil semula barangan tersebut setelah event tamat.


Sekiranya ada kemusykilan atau pertanyaan mengenai jualan amal ini, anda bolehlah menghubungi nama yang tersenarai di bawah.
Dan bagi meneruskan niat murni anda..silalah contact wakil2 dibwah utk menyerahkan barang.

Contact person:
* wakil KKL

Chef 017 7773 754

Ijad 012 4641 821

Akmal 017 4050 604

Alib 013 4138 600

King Shah 017 5827 907

Che lan 012 4620 856

Naim 013 2719 462

SENARAI BARANG2 TERKINI UNTUK JUALAN AMAL OMG4 : senarai-barang-untuk-jualan-amal-omg-4-t8102.html

Sekian terima kasih.

_________________
it's all about the passion
..save the drama for your mama..


Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Program jualan amal car boot sale Omg 4 Tbs 2012
PostPosted: Mon Jul 30, 2012 3:41 am 
Offline
Kena Saman JPJ
User avatar

Joined: Thu Sep 04, 2008 5:19 pm
Posts: 3219
ok noted...

_________________
PUT THE FORCE IN YOUR REAR
ImageImage


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program jualan amal car boot sale Omg 4 Tbs 2012
PostPosted: Mon Jul 30, 2012 5:54 am 
Offline
Baru Settle Saman
User avatar

Joined: Tue Feb 10, 2009 3:57 pm
Posts: 3941
Location: Kulim
Segala gambar2 harta karun yg sedia di"amal"kan nanti akan
di upload oleh wakil di sini setelah di terima gambarnya dr penderma..

senang untuk di target oleh bakal2 buyer di OMG4 nanti..

* konsep jualan adalah siapa cepat dia dapat..

_________________
Image


017-5827907 -> KingShah (Nothern Region)


galantsakti@yahoo.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program jualan amal car boot sale Omg 4 Tbs 2012
PostPosted: Mon Jul 30, 2012 9:16 am 
Offline
Baru Settle Saman
User avatar

Joined: Tue Mar 17, 2009 10:55 am
Posts: 3867
Location: sg.ptani kedah
benda yg baik...
niat yg baik...
harap rakan2 akan terlintas utk join menjayakan niat murni kita ini...

_________________
@L!B - Sg.Petani - Jitra - Kangar (012-4468996)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program jualan amal car boot sale Omg 4 Tbs 2012
PostPosted: Mon Jul 30, 2012 9:22 am 
Offline
Tripple Weber
User avatar

Joined: Sat Dec 06, 2008 11:29 am
Posts: 1462
Location: paradise city
Salam.

jom pakat2 bagi 1 barang sorang..tentu meriah 'booth' kita nanti.

disamping menderma.. kita akan bagi special price utk semua barang di hari event.

yg bakal membeli pun dikalangan kita juga..sama-sama dapat kebaikan.

mari lah kita sama2 support event ini yg mana collection yg akan diserahkan pada anak2 yatim nanti. InsyaAllah.

_________________
it's all about the passion
..save the drama for your mama..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program Jualan Amal Car Boot Sale di OMG 4 2012
PostPosted: Mon Jul 30, 2012 9:33 am 
Offline
King of Wangan
User avatar

Joined: Thu May 29, 2008 4:36 pm
Posts: 5634
Bagi sesiapa yg dah ada gamba barang yg nk di letgo bole mula contact pm/msg org2 yg dipertangungjawabkan.. Jadi kami bole mula listkan barang2 yg akan available kelak.

_________________
Ijad- 0124641821
Image
Muka hensem pn xguna klu keta tak laju..

GO TO MY BLOG


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program Jualan Amal Car Boot Sale di OMG 4 2012
PostPosted: Mon Jul 30, 2012 9:46 am 
Offline
King of Wangan
User avatar

Joined: Thu May 29, 2008 4:36 pm
Posts: 5634
Menyingkap kembali Sumbangan Tabung KKL utk Rumah Anak Yatim Hulu Langat: tabung-derma-kkl-utk-rumah-anak-yatim-hulu-langat-gamba-pg3-t6061-30.html

Kita tidak berkesempatan utk bertemu anak2 yatim mangsa tanah runtuh May Tahun lalu..
Image

Ini disebabkan mereka masih dalam keadaan trauma pada ketika itu.
Saya sempat bersembang dgn org yg mengurus madrasah berkenaan tentang hajat kita hendak berjumpa anak2 yatim berkenaan setelah mereka pulih dari truma..setahun sudah berlalu saya rasa ini lah masa yg sesuai utk kita menziarah kembali madrasah berkenaan dan seterusnya menyumbang hasil jualan amal ini..

_________________
Ijad- 0124641821
Image
Muka hensem pn xguna klu keta tak laju..

GO TO MY BLOG


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program Jualan Amal Car Boot Sale di OMG 4 2012
PostPosted: Mon Jul 30, 2012 9:50 am 
Offline
Tripple Weber
User avatar

Joined: Sat Dec 06, 2008 11:29 am
Posts: 1462
Location: paradise city
pasti mengukir senyuman buat mereka disana nanti..InsyaALLAH

_________________
it's all about the passion
..save the drama for your mama..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program Jualan Amal Car Boot Sale di OMG 4 2012
PostPosted: Mon Jul 30, 2012 12:06 pm 
Offline
King of Wangan
User avatar

Joined: Thu May 29, 2008 4:36 pm
Posts: 5634
List Barangan setakat ini : viewtopic.php?f=49&t=8102

_________________
Ijad- 0124641821
Image
Muka hensem pn xguna klu keta tak laju..

GO TO MY BLOG


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program Jualan Amal KKL di OMG 4 2012
PostPosted: Mon Jul 30, 2012 4:50 pm 
Offline
Repair Henjin

Joined: Mon Apr 05, 2010 2:47 pm
Posts: 674
nak tanya harga sapa yang tentukan ya.....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program Jualan Amal KKL di OMG 4 2012
PostPosted: Mon Jul 30, 2012 5:05 pm 
Offline
Pasang Roll Cage
User avatar

Joined: Mon Mar 15, 2010 11:41 am
Posts: 2827
Location: AS.KED
ED JITRA wrote:
nak tanya harga sapa yang tentukan ya.....


sapa2 pn xpa..bkn melibatkan keuntungan..
jnji below market price

_________________
===========================

daa



chelan...a lot stuck!! N/A


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program Jualan Amal KKL di OMG 4 2012
PostPosted: Tue Jul 31, 2012 1:13 pm 
Offline
Repair Henjin

Joined: Mon Apr 05, 2010 2:47 pm
Posts: 674
che lan wrote:
ED JITRA wrote:
nak tanya harga sapa yang tentukan ya.....


sapa2 pn xpa..bkn melibatkan keuntungan..
jnji below market price


kalu barang x dak nak disumbangkan?
ada tabung di sediakan tak?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program Jualan Amal KKL di OMG 4 2012
PostPosted: Tue Jul 31, 2012 6:11 pm 
Offline
Tripple Weber
User avatar

Joined: Sat Dec 06, 2008 11:29 am
Posts: 1462
Location: paradise city
ED JITRA wrote:
che lan wrote:
ED JITRA wrote:
nak tanya harga sapa yang tentukan ya.....


sapa2 pn xpa..bkn melibatkan keuntungan..
jnji below market price


kalu barang x dak nak disumbangkan?
ada tabung di sediakan tak?



Salam.

Tuan, kita akan sediakan 1 tabung khas dihari event berlangsung sahaja.
Seandainya ada sahabat/rakan yg ingin memberi sumbangan ikhlas bolehlah berbuat demikian di:

"Majlis Berbuka Puasa TT Bertam..Gabungan KKL utara..11 Ogos"

Sumbangan sahabat/rakan boleh dihulurkan terus kepada Alib, King Shah, Che lan

Terima kasih.

_________________
it's all about the passion
..save the drama for your mama..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program Jualan Amal KKL di OMG 4 2012
PostPosted: Mon Aug 27, 2012 10:15 am 
Offline
Tukar Absober lori
User avatar

Joined: Mon Aug 30, 2010 2:32 pm
Posts: 894
ok paham...nk punggah store...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Program Jualan Amal KKL di OMG 4 2012
PostPosted: Wed Aug 29, 2012 8:05 am 
Offline
Tripple Weber
User avatar

Joined: Sat Dec 06, 2008 11:29 am
Posts: 1462
Location: paradise city
Terima kasih tuan lat..terima kasih support event kita.

_________________
it's all about the passion
..save the drama for your mama..


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Contact Us | All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Donate Now
Donate Now



Hosted by © 2017 FreeForums.org | Create a free forum | Powered by phpBB
About FreeForums | Legal | Advertise Here | Investors | Contact FreeForums.org
Report Violation

subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye
suspicion-preferred